Logotyp

Dags att natta sommarstugan?

Nu börjar det lida mot vinter och sommarstugan får gå i ide för att vakna upp i vår igen. Det finns några saker att tänka på innan du säger "hej då" till sommarstugan. 

Töm ur vattensystemet genom att stänga av huvudkranen och spola ut allt vatten. Tänk på att det måste finnas lite värme kvar i stugan, minst 10 grader, så indraget vatten inte fryser och orsakar skador på dina vattenledningsrör. Det ligger nämligen alltid lite vatten kvar i ledningarna som kan svälla, när det blir minusgrader ute, och spräcka ledningsrören. Glöm heller inte att skydda vattenmätaren mot frost och skada. En sönderfrusen vattenmätare kan bli en kostsam affär för dig och orsaka stora problem.

Elen

Många vill stänga av elen till stugan. Med den nya generationens elmätare från Kamstrump så fungerar det så här: enheten har två blå knappar på framsidan. Den vänstra knappen sköter frånkopplingen. Skifta display genom att trycka en gång på den vänstra knappen tills du ser "DECON" på displayen. Håll sedan tryckknappen intryckt i ca. 6 sekunder tills reläerna kopplas ifrån (en liten smäll hörs inifrån mätaren) och den röda dioden tänds. Frånkopplingen är nu klar.

Kontakta gärna vår Kundservice om du är osäker eller har en annan modell av din elmätare.

Sov gott sommarstugan, vi ses i vår!

Sidan publicerades: 2019-10-25 08:48
Senast uppdaterad: 2019-10-25 11:54

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen