Logotyp

Ansluta el

När du vill beställa en nyanslutning som privatperson eller till ditt företag är det viktigt att vara ute i god tid. Hur lång tid det tar för oss att göra vår del av anslutningen beror på flera faktorer, såsom plats, storleken anslutningen och hur stort själva jobbet är.

Ska du bygga ett nytt hus eller ska du dra in el i sommarstugan? Då behöver du en nyanslutning.

Anslutningsprocessen

 1. Du gör en föranmälan
  Kontakta en behörig elinstallatör som sedan skickar in en föranmälan. Föranmälan ska innehålla en beskrivning om vad som ska göras och vilket behov av effekt man har. I anmälan ska även en karta med fastigheten inritad och en situationsplan med önskad anslutningspunkt bifogas. Elinstallatören anger även ett preliminärt anslutningsdatum.

 2. Sandviken Energi skickar en offert
  Vi sammanställer en offert på anslutningsavgiften och i offerten står det specificerad vad du som kund ska göra och vad vi ska göra.

 3. Du skickar in en beställning
  För att beställa en nyanslutning skickar du in blanketten till oss som följer med offerten vi skickat dig.

 4. Sandviken Energi ger klartecken
  När både din elinstallatörs föranmälan och din beställning kommit in till oss kontaktar vi elinstallatören om att arbetet med installationen kan börja.

 5. Sandviken Energi fakturerar er för anslutningen
  Vi skickar ut fakturan för anslutningsavgiften till er.

 6. Förberedelser för dig och Sandviken Energi
  Vi projekterar, bereder och ansöker om relevanta tillstånd inför anslutningen. Om det finns behov så bygger vi ut eller förstärker elnätet. Vi kan behöva plats för en nätstation/kabelskåp på er mark om vi inte tilldelats plats i detaljplanen. Den elinstallatör du anlitat utför elarbeten inom din anläggning och lägger kabelskyddsrör till fastighetsgränsen i samråd med oss. Kabelskyddsrören kan din elinstallatör hämta hos oss på Sandviken Energi.

 7. Du skickar en färdiganmälan
  När arbetet är klart skickar elinstallatören in en färdiganmälan till oss. För att anslutningen ska kunna utföras på önskat datum måste den skickas in i god tid.

 8. Sandviken Energi ansluter er
  När färdiganmälan kommit in till oss ansluter vi servisen och sätter upp mätaren och därefter spännings sätter vi anläggningen.

Flytta

Ska du flytta? Då behöver du teckna ett avtal för din elleverans. Kom ihåg att säga upp ditt gamla avtal i god tid innan du flyttar. Du är betalningsansvarig för elanvändningen tills du har sagt upp avtalet.

Flytta in - inflyttningsanmälan

Flytta ut - utflyttningsanmälan

Senast publicerad: tisdag 28 januari 2020 15:08

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen