Logotyp

När du får strömavbrott

Även om vi önskar att det aldrig inträffade så händer det tyvärr ändå att vi får avbrott på vårt nät. Vi gör givetvis allt som står i vår makt för att våra kunder ska få tillbaka strömmen så fort som möjligt men under tiden vi jobbar kan du kanske ha nytta av följande tips.

Håll dig informerad

Det är viktigt att du håller dig informerad om vad som händer.Följ driftinformationen på vår hemsida. Vi försöker att publicera information på hemsidan så snart som möjligt för att du ska få veta vad som har skett.
Strömavbrott - driftinformation

Lyssna på radio och prata med grannarna. Lämna gärna vidare informationen som du hör i radio eller om du läst driftinformation på vår hemsida.

Om du inte redan har en så kan det vara bra att skaffa en batteri- eller solcellsdriven radio. Även många av dagens mobiltelefoner har radio. Information om större strömavbrott och dess konsekvenser får du i Radio Gävleborg P4länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad kan du göra?

Om strömavbrottet verkar bli långvarigt, välj ett rum, gärna i söderläge som ni bestämmer er för att vistas i. Fäll ner persienner, dra för gardiner eller häng en filt för fönstret. Då minskar avkylningen av rummet. Använd stearinljus och värmeljus för ljus och värme.

Varje människa avger under vila lika mycket värme som en 70-watts glödlampa. Låt därför alla sova i samma rum eller säng.

Energimyndighetens tips för att förebygga effekter av el- och värmeavbrott. I högerkolumnen hittar du flera olika publikationer, beroende på vad som har inträffat och hur du har drabbats.
Information från Energimyndigheten om vad du behöver hemma för att klara av ett elavbrottlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Energimyndigheten ger också en samlad bild av trygg energiförsörjning.
Energimyndigheten - Trygg Energiförsörjninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Felanmälan

Senast publicerad: fredag 31 maj 2019 08:57

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen