Logo

Redan fjärrvärmekund

Med fjärrvärme har du en trygg och bekväm uppvärmning i ditt hem som inte påverkas av de rörliga och instabila elpriserna. Dessutom är det ett bra miljöval eftersom värmen produceras av resurser som annars skulle gå till spillo.

Din fjärrvärmecentral har en lång hållbarhet. När din fjärrvärmecentral har blivit 20 år eller äldre börjar den bli gammal och det kan vara dags att fundera på att byta ut den till en ny. Med en ny fjärrvärmecentral har du en trygg och stabil uppvärmning under många år framåt.

Vid byte av fjärrvärmecentral får du två års garanti och två års fri service. Därefter får du erbjudande om ett nytt förmånligt serviceavtal för din nya central.

Installation kan komma att ske inom 3-6 månader.

Pris för komplett installation* vid byte av fjärrvärmecentral:

Pris inkl. moms

27 150kr

ROT- avdrag

- 2 844 kr

Nettokostnad

inkl. moms

24 306 kr

*Komplett installation där leverans, installation och fjärrvärmeväxlare ingår. Priserna ovan beror på vilken modell du har idag samt hur ledningarna är dragna. Det avgör våra tekniker på plats

Behåll din gamla fjärrvärmecentral

Om du väljer att behålla din fjärrvärmecentral trots att den är över 20 år så går det självklart bra. Alla våra fjärrvärmekunder har ett basserviceavtal men vår rekommendation är ändå att du tecknar Serviceavtal Villa 20+ för 295 kronor i månaden, då är du trygg oavsett vad som händer.

Villa 20+ kan tecknas av alla villaägare som har en central av typen Redan VX2000 som är äldre än 20 år och fram tills dess att den är 25 år. 


Vad skillnaden är mellan att teckna Serviceavtal 20+ eller att enbart ha basservice kan du läsa mer och jämföra nedan.

Anmälan - Byte av fjärrvärmecentral eller teckna Serviceavtal Villa 20+

Dina kontaktuppgifter
Dina kontaktuppgifterJag väljer alternativ: * (obligatorisk)
Jag väljer alternativ:


Nuvarande fjärrvärmecentral * (obligatorisk)
Nuvarande fjärrvärmecentral


Tillval
Tillval

Spamskydd * (obligatorisk)

Jämför Serviceavtal VILLA 20+ och Basservice

Vi vill hjälpa dig att göra ett genomtänkt val. Här nedan kan du läsa vad skillnaden blir mellan att teckna Serviceavtal Villa 20+ eller att vara utan och endast ha basserviceavtalet som ingår.

SERVICEAVTAL Villa 20+
295 KR/MÅNAD

Avtalet kan tecknas av alla villaägare som har en fjärrvärmeanläggning av typen Redan VX2000 som är äldre än 20 år och fram tills att den är 25 år. Efter 25 år gäller endast basservice.

 • Du kan nå vår kunniga servicepersonal dygnet runt för rådgivning.
 • Vi gör felsökning och justering.
 • Vi hjälper dig med rengöring av filter
 • Vi åtgärdar läckage i kopplingar.
 • Vi utför service och byter ut delar i din fjärrvärmeanläggning som gått sönder eller inte fungerar tillfredställande.
 • Reservdelar ingår (även värmeväxlare), dock inte en komplett fjärrvärmecentral.

Ovan gäller vardagar 7-16. Kvällar och helger tillkommer utryckningskostnad, för närvarande 830 kr/per tillfälle, förutom vid akuta problem som kan orsaka allvarlig skada på person eller egendom.

Du har säkert noterat att detta avtal kostar mer än det avtal du har idag (Förlängd garanti). Den högre avgiften bekostar bland annat lagerhållning av äldre reservdelar till din anläggning tills den nått en ålder av 25 år.

Skicka in din anmälan i formuläret ovan "Anmälan - Byte av fjärrvärmecentral eller teckna serviceavtal Villa 20+".

BASSERVICE - INGÅR FÖR ALLA FJÄRRVÄRMEKUNDER

Ditt serviceavtal ”Förlängd garanti” löper ut vid årskiftet 2022/2023. Väljer du att inte teckna nytt avtal (Serviceavtal Villa 20+) gäller detta för dig:

 • Enligt fastställd prislista utför vi service och byter ut delar i din fjärrvärmeanläggning som
  gått sönder eller inte fungerar tillfredställande
 • Vi hjälper dig med rengöring av filter
 • Vi åtgärdar läckage i kopplingar
 • Kostnaden för vårt arbete hos dig ingår i det fastställda priset. Gäller vardagar 7-16. Kvällar och helger tillkommer utryckningskostnad, för närvarande 830 kr/per tillfälle, förutom vid akuta problem som kan orsaka allvarlig skada på person eller egendom
 • Rabatt på reservdelar. Reservdelar finns till din anläggning tills den nått en ålder av 20 år, därefter är tillgången osäker.Uppsägning av fjärrvärme

Uppsägning av fjärrvärme gör du via Kundservice och om ärendet gäller flytt så använder du formuläret för anmälan om utflytt.

Senast uppdaterat