Tilläggstjänster för fjärrvärme

Om du redan är fjärrvärmekund hos oss och bor i villa kan du med vår tilläggstjänst Klok värme enkelt anpassa värmen i hemmet via en app i din telefon – närsomhelst och varsomhelst. Du har dessutom möjlighet teckna förlängd garanti för din fjärrvärmeväxlare så du inte behöver bekymra dig om framtida problem.

Klok värme

Klok värme är en termostat som består av tre dosor och en app i din smartphone eller surfplatta. Alla som har fjärrvärme installerat kan ha Klok värme.
Systemet behöver tillgång till internet och styrningen sker sedan från appen.

Klok värme samlar information från innegivaren och utegivaren genom Ngenics molntjänst via din internetuppkoppling, för att sedan beräkna hur ditt hus ska styras på bästa sätt för att alltid hålla önskad temperatur.

Fördelar med Klok Värme

  • Du får en givare monterad i ditt hem som känner av inomhustemperaturen vilket innebär att du får en jämnare innomhustemperatur. Om du inte har har klok värme så har du en givare utomhus som känner av temperaturen. Vid väderomslag tar det därför ett tag för givaren att ställa om och du får ojämn temperatur. Med en givare inomhus kommer du få en jämnare temperatur inomhus.

  • Du kan enkelt styra din inomhustemperatur direkt i telefonen via en App.

  • Ska du på semester? Då kan du lägga in en planering i appen så värmen går ner när du inte är hemma och upp igen lagom tills du kommer hem.

Kostnad

Tjänsten kostar 59 kr/mån. Installationen samt kostnad för utrustning ingår i månadskostnaden (ordinarie pris 4995 kr exkl installation).
Du kan även teckna avtal för kombinationen Klok Värme och Förlängd garanti för endast 129 kr/mån (ordinarie pris 154 kr/mån).

Klok värme bygger på tjänsten Ngenic Tune.

Läs mer om appens funktioner och komponenter på Ngenic.se Länk till annan webbplats.

Förlängd garanti

Med förlängd garanti behöver du inte bekymra dig om framtida problem med din fjärrvärmeväxlare.

Om du äger en villa i Sandviken eller Storvik som är ansluten till vårt fjärrvärmenät finns möjligheten att teckna en förlängd garanti på fjärrvärmeväxlaren om följande villkor uppfylls:

  • Fjärrvärmeväxlaren ska vara köpt av Sandviken Energi eller av typen Redan VX2000 eller Redan Sekundex.
  • Fjärrvärmeväxlaren ska ha besiktats av Sandviken Energi.
  • Eventuella åtgärder bekostas av kunden innan avtalets start.

Du får hjälp 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året av fjärrvärmens beredskapspersonal.

Alla "fjärrvärmeprylar" som finns från det att vår fjärrvärmeledning kommer in i ditt hus fram till och med avstängningsventilerna på fjärrvärmeväxlarens sekundärsida, repareras eller utbytes av oss i de fall de skulle gå sönder (pumpar, växlare, expansionskärl, reglerutrustning, ventiler etc.).

Förlängd garanti kostar 95 kr/månad inklusive moms, som påförs din energifaktura.

Utan förlängd garanti

Naturligtvis kan du ringa till oss under beredskapstid (felanmälan utanför kontorstid) även om du inte har ”förlängd garanti”. Du står då för arbetskostnad samt alla eventuella reservdelar/material på fjärrvärmeväxlaren, enligt fastställd prislista.

Intresseanmälan för Klok värme och/eller Förlängd garanti

Fält markerade med * är obligatoriska.

Hur kan vi hjälpa dig? * (obligatorisk)
Hur kan vi hjälpa dig?Linnea Nilsson och Joel Petterson flyger drönare över bränsledepån vid kraftvärmeverket-

Uppsägning av fjärrvärme

Uppsägning av fjärrvärme gör du via Kundservice och om ärendet gäller flytt så använder du formuläret för anmälan om utflytt.