Logotyp

Sandupptagning från gator, gång- och cykelvägar

Snart börjar vi med sandupptagning från gator, gång- och cykelvägar inom vårt väghållningsområde i Sandviken och Storvik. När snön har smält och våren tittar fram kan du hjälpa oss att sopa vid din tomtgräns och samtidigt få hjälp av oss att sopa upp din sand.

Förbered dig inför sandupptagningen

Sopa din gångbana, eller motsvarande utrymme, innan våra maskiner kommer till ditt område. Du får då sopa ut sanden i körbanan, så tar vi med oss den när vi ändå är där. Om vädret tillåter beräknas sandupptagningen starta vecka 15, måndag 8 april. Turordningen presenteras på kartan nedan och arbetet beräknas ta cirka 5 veckor.

Du som är fastighetsägare samarbetar med oss och håller din gångbana ren från sand. Finns det ingen gångbana gäller en meter från tomtgränsen. Hjälp oss att sopa gatan närmast trottoarkanten där maskinen inte kommer åt.

Såga ner uthängande grenar som hindrar sopmaskinens framkomlighet, men tänk på att trädgårdsavfallet inte får sopas ut i gatan. Lägg löv och grenar i komposten istället.

Observera att sandupptagningen sker i flera steg och att vi därför inte är klara när den första maskinen passerat din fastighet.

Centrum och cykelbanor

Redan från vecka 14 börjar sandupptagningen på gågatorna i centrum och på cykelbanorna inom vårt väghållningsområde. Vi gör då en första grovsopning för att få bort så mycket grus som möjligt och sedan rengör vi grundligare när all snö har smält bort.

Datumparkering

Tänk på att datumparkeringen gäller till och med 15 maj.

Mer information

Kontakta oss i kundservice på tel. 026-24 16 00 för mer information.

karta över området där sandupptag sker.

[Klicka för att förstora]

Uppdaterad information


Under fredagen 5 april har ett snöfall kommit in över Sandviken. Vi beräknar därför att skjuta på sandupptagningen cirka en vecka.

Det innebär att sandupptagningen på gator med största sannolikhet inte börjar 8 april.

2019-04-05

Sidan publicerades: 2019-03-27 21:51
Senast uppdaterad: 2019-04-05 11:11

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen