Logo

Vatten och avlopp - Avbruten kokningsrekommendation - Jäderfors, Sandviken

Status: Åtgärdat

Typ av störning: Hävd kokningsrekommendationen är hävd. Man kan dricka vattnet som vanligt.

Startdatum för störning:

Starttid för störning:

Beräknat slutdatum för störning: Kokningsrekommendationen avslutades onsdag kl 14:30. Trafiken släpps i omrdet vid vattenläckan släpps på vid ca kl 15.00.

Beräknad sluttid för störning:

Ort: Jäderfors, Sandviken

Område eller vägar: Kunder med kommunalt vatten i Sandvikens tätort med omkringliggande områden, exempelvis Högbo, Rökebo, Rossnäs, Boänge, Malmarsbacke, Säljan, Sätra, Bångs, Jäderfors har omfattats av en kokningsrekommendation. Kokningsrekommendationen är hävd. De hushåll som har eget vatten från egen brunn har inte berörts av kokningsrekommendationen.

Sammanfattning

Kokningsrekommendationen är hävd. Nu kan du dricka det kommunala dricksvattnet i Sandviken och Jäderfors igen! Vi har fått godkända provsvar som visar att vattnet är godkänt att dricka som vanligt. Vi är medvetna om att det här har påverkat din vardag, så tack för din hjälp och ditt tålamod!

Informationen på denna sida uppdateras löpande.

Information till kunder i Jäderfors

Vattnet åter efter vattenläcka

Under måndagseftermiddagen inträffade en vattenläcka i centrala Sandviken vid Gävlevägen/Idrottsvägen. Skadan har uppstått i samband med att en extern aktör utfört ett arbete i området och skadat en huvudvattenledning.

Många kunder blev utan vatten och delar av Sandviken drabbades av missfärgat vatten vilket exempelvis kan uppstå när vattnet vänder i ledningarna.

Efter felsökning kunde vattenläckan stängas in och på så sätt kunde större delar av det drabbade området få vattnet åter. Vid klockan 00:30 natten till tisdag var vattenläckan lagad. Alla har fått vattnet åter och kokningsrekommendationen är hävd.

Information vid driftsörningar

Vid vissa akuta driftavbrott, exempelvis när kokningsrekommendation råder för dricksvatten, informerar vi våra kunder genom servicemeddelanden som kan skickas som sms, röstmeddelande eller e-post.

De flesta behvöer inte anmäla sig till servicemeddelanden. Meddelandet skickas via systemet till den som berörs av en händelse. Har du inte fått något meddelande kan det därför bero på att någon annan i ditt hushåll tagit del av informationen eller att du inte berörs av information som vi har skickats ut.

Du kan också behöva anmäla dig till att prenumerera på servicemeddelanden för din fastighet om du inte har de rätta förutsättningarna för att få automatiska servicemeddelanden. Övrig akut eller planerad driftinformation publiceras löpande här på hemsidan under driftinfo.

I samband med tryckförändringar i ledningarna kan fler vattenläckor uppstå. Får vi kännedom om vattenläckor kommer driftinformation att publiceras. Om du ser att en läcka har uppstått är vi tacksamma att du kontaktar oss med en felanmälan.


Trafik

Vi har under onsdag eftermiddag vid kl 15.00 tagit bort avspärrningarna och släppt på trafik på Gävlevägen. Vägen är provisoriskt lagad med grus och vi planerar att asfaltera och återställa den under nästa vecka för att göra handelsområdet tillgängligt snarast. Många vill besöka handelsområdet inför den stundande påskhelgen.

Berört område (observera att inte alla kunder inom området på kartan har kommunalt vatten och avlopp)