Logotyp

Nu kan du dricka vattnet i Storvik, Kungsgården, Hillsta, Åshammar och Gästrike Hammarby

Uppdaterad 2018-02-12 kl. 13:43: Nu kan du dricka kranvattnet i Storvik, Kungsgården, Hillsta, Åshammar och Gästrike Hammarby igen! Vi har fått godkända provsvar som visar att vattnet är godkänt att dricka som vanligt utan att koka det först. Vi är medvetna om att det här har påverkat mångas vardag, så tack för din hjälp och ditt tålamod!

 

 

Nedanstående information är gammal. Observera att kokningsrekommendationen är avslutad och att du kan dricka vattnet som vanligt igen.

Uppdaterad 2018-02-11 kl.15:44

Kokningsrekommendationen kvarstår. Under helgen har flera vattenprover tagits och skickats in till ett laboratorium för analys.Tidigast måndag 12 februari får Sandviken Energi provsvar från ett ackrediterat laboratorium som kan visa om vattnet är tjänligt eller inte.

Uppdaterad 2018-02-10 15.26

Kokningsrekommendationen gäller tills vidare. Vi väntar på bekräftade svar på analysen av flera vattenprover. Ny information kommer löpande, vi kommer meddela när vattnet inte behöver kokas längre. Under tiden är det viktigt att du kokar allt vatten som ska drickas, användas till matglagning eller tandborstning.

Uppdaterad 2018-02-09 kl 17.54

Kokningsrekommendationen gäller fortfarande, vi väntar på analys av vattenprover. Vi kommer att gå ut med ny information när kokningsrekommendationen upphör.

Publicerad 2018-02-08

Just nu råder kokningsrekommendation för det kommunala dricksvattnet i Storvik, Kungsgården, Hillsta, Åshammar och Gästrike Hammarby. Alla inom dessa områden uppmanas att tills vidare koka kranvatten som ska användas till dryck, matlagning och tandborstning.

Du kan fortsätta duscha, tvätta och diska som vanligt. Om har frågor om hälsa och vård kan du kontakta Vårdguiden 1177.

Kokningsrekommendationen gäller tillsvidare. Sandviken Energi har ingen prognos för när kokningsrekommendationen kommer att hävas.

Ny information publiceras på denna webbsida.

Kokningsrekommendationen utfärdas med anledning av en vattenläcka vid Korsikavägen i Kungsgården som kan ha påverkat vattenkvaliteten i området.

Vi informerar bland annat via SMS och automatiska telefonsvar till de fastighetsägare och företag som finns inom det berörda området. Bor du inom något av dessa områden och inte har fått informationen kan du påbörja en prenumeration hos vår externa leverantör. Information via SMS och talsvar

 

Så här följer du kokningsrekommendationen

Koka upp vattnet i kastrull eller i en vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Det räcker att koka upp vattnet - det behöver alltså inte koka en viss tid.

Använd kokt vatten också när du borstar tänderna, brygger kaffe och sköljer grönsaker eller liknande.

Du kan koka till exempel makaroner och annan mat i kranvatten. När du kokar mat så dödas bakterierna.

När du ska koka ditt dricksvatten

Om att koka vatten - Livsmedelsverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Faktablad på flera språk finns i högerkolumen. 

Information om driftstörningar och vattenläckor

Läs mer om vad som brukar hända vid driftstörningar och vattenläckor.

Kontakta oss

Har du frågor är du välkommen att kontakta kundservice på tel. 026-24 16 00. Kvällar och helger kommer du i kontakt med oss via vår felanmälan.

Prenumerera på information om oplanerade störningar

För att prenumerera på vår driftinformation gällande akuta oplanerade störningar, eller ändra din prenumeration, besök sandvikenenergi.se/prenumerera

Kontakta oss
Bokmärk/dela

 

Vanliga frågor


Varför måste vi koka vatten så länge? Jobbar ni inte i helgen?
Jo, medarbetare på Sandviken Energi och vårt externa ackrediterade laboratorium som analyserar våra vattenprover jobbar under helgen. Dock tar det tid att genomföra dessa analyser och vi måste vänta tills vi har de provsvar vi behöver för att kunna häva kokningsrekommendationen.

Någon har ringt mig från ett 08-nummer. Är det ni?
Ja det kan vara vi. Vår informationstjänst som ringer upp fasta telefonnummer inom berört område, ringer från ett 08-nummer.
SMS och automatiska talsvar

Kan mina husdjur dricka vattnet?
Våra husdjur kräver dricksvatten av lika hög kvalitet som för människor, enligt Jordbruksverket. Du kan läsa mer på www.jordbruksverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler vanliga frågor och svar

 

Faktablad med instruktioner för kokningsrekommendation, på flera språk / information in several languages:

Senast uppdaterad: 2018-02-12 14:01

Publicerad: 2018-02-12 13:44

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen