Logotyp

Avisering av helikopterbesiktning

Anmäl dig till våra e-postutskick och få full koll på när vi helikopterflyger över din mark vid besiktning av elnätet. Det är ett smart och enkelt sätt att skydda känsliga djur som hästar.

Vi besiktar årligen våra högspänningslinjer med hjälp av helikopter. Besiktningen gör vi för att förebygga eventuella störningar, vilket ger oss en ökad driftsäkerhet.

Från helikoptern får man en oslagbar överblick och kan upptäcka fel och brister hos de luftburna högspänningsledningarna som annars hade varit svårt att se. Tidvis flyger vi väldigt lågt för att kunna inspektera ledningarna på nära håll.

Minimera risker

Besiktningen är också viktig för att se var vi behöver röja och ta ned träd i ledningsgatorna. På så sätt minimeras risken för att träd faller ner över ledningar i samband med till exempel hård vind eller tungt snöfall.

Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter/bullerstörningar som detta kan medföra.

Få avisering inför helikopterbesiktning

Inför en helikopterbesiktning av elnätet får du ett e-postmeddelande från oss. Där får du veta vilken dag besiktning beräknas genomföras. Ibland kan väder och vind förändra planerna och förhindra planerade besiktningar.

Din prenumeration på våra e-postmeddelanden ligger kvar tills du avregistrerar dig i samma formulär.

Så här gör du:

  1. Skriv in din e-postadress i fältet nedan och tryck Gå vidare.
  2. Välj "Helikopterbesiktning av elnätet" och tryck Spara.
  3. Tryck på knappen Klar

Sandviken Energi lagar behandlar dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen (EU) 2016/679.  I de allra flesta fall sker sådan behandling med stöd av avtalsgrunden i förordningen, för det fall den grunden inte skulle vara tillämplig lämnar du härmed ditt samtycke till att Sandviken Energi får behandla dina uppgifter i anslutning till och inom ramen för bolagets verksamhet, bland annat för att uppfylla tjänsteåtaganden, information om nya tjänster samt uppföljningar.

Planerade helikopterbesiktningar

Det finns inga planerade besiktningar med helikopter i dagsläget.
Kontakta oss
Bokmärk/dela

Besiktning av elnätet via helikopter ger bättre driftsäkerhet.

Senast publicerad: fredag 31 maj 2019 08:32

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen