Logo
Gruppbild på de fyra reparatörerna Nicklas Lundberg, Jörgen Westring, Kim Anderssen och Freddie Lundberg framför en röd maskin.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Här lagas allt - från handgräsklippare till bandvagnar

Ingen dag är en den andra lik i verkstaden på Sandviken Energi. Trots stor variation kan Jörgen Westring och de tre kollegorna laga de allra flesta maskiner som rullar in på verkstaden.

– Vi är som en uppfinnarverkstad och löser det mesta, säger reparatören Jörgen Westring.

I den stora, och numera ljusa, verkstaden på Industrivägen arbetar fyra reparatörer med att laga alla koncernens fordon och maskiner. De tar också hand om Sandvikenhus alla maskiner.

Det betyder att alla dagar är olika, och alla maskiner är olika. Ena dagen kommer en bandvagn, nästa en snöslunga eller ett plogblad. Och tvärtemot vad man kan tro så är inte bandvagnen den mest komplicerade maskinen.

– Nä, den är ganska enkel, ler Jörgen och fortsätter,

– Det är just variation som är så roligt. Det är alltid en utmaning att kunna lösa olika problem och att få hjälpa alla kollegor är det bästa, säger Jörgen.

Man arbetar under en bil som är upplyft i taket.

Nicklas Lundberg har hissat upp en bil för att reparera.

Närbild på Freddie Lundberg.

Freddie Lundberg är en av reparatörerna i verkstaden.

Fler kollegor gör jobbet roligare

Även om arbetsuppgifterna varierar är det samma flöde under året – på sommaren kommer soputrustning in och på vintern kan det vara redskap som ska riktas och lagas. På vintern varvar också Jörgen och kollegorna Freddie, Nicklas och Kim verkstadsarbetet med snöröjning.

När Jörgen började på Sandviken Energi för åtta år sedan fanns bara han själv och ytterligare en reparatör. Sedan dess har de tagit över Sandvikenhus verkstad samt reparerar mer åt andra avdelningar inom sandviken energi. Och så har de fått ytterligare två kollegor.

– Det är jättebra. Både att ha fått fler kollegor, men också för att vi har fått in mer kompetens, säger Jörgen.

Bild på två reparatörer i verkstaden.

Freddie Lundberg och Jörgen Westring har roligt på arbetet.

Närbild på reservdelar.

Närbild på reservdelar.

Närbild på man som arbetar under en bild med en ficklampa.

Bra ljus är nödvändigt i verkstaden.

Förbättrad arbetsmiljö tack vare renovering

Dessutom har de nyligen fått nyrenoverade lokaler som gör jobbet både lättare och roligare. Bättre belysning och Ljudnivån har sänkts betydligt.

– Förr var det helt öppet i lokalen och helt annan ljudnivå, arbetsmiljön har blivit så mycket bättre, säger Jörgen och berättar att man också fått flera avgasutsug som förbättrat arbetsmiljön.

En ny smidig oljebar är också en ny favorit efter renoveringen.

Förutom de dagliga utmaningarna med nya maskiner som ska servas och lagas uppskattar Jörgen och hans kollegor den sociala delen. De träffar många av kollegorna som kommer in med maskiner och fordon och de har roligt på jobbet.

- Vi skrattar mycket här och har roligt tillsammans, konstaterar Jörgen.

Senast uppdaterat