Logo

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu inför vi betalningssystem på våra laddstolpar

Nu är utbyggnaden av 204 nya laddpunkter runt om i kommunen äntligen klar. Från 1 november kommer du med elbil enkelt att kunna betala för din laddning via en app eller tag.

Hittills har det varit gratis att ladda sin elbil vid kommunens laddstolpar. Den 1 november inför vi ett betalningssystem på dessa laddstolpar. Det innebär att du som elbilsförare behöver betala för laddningen av din elbil.

Sandviken Energis laddstolpar i kommunen

I framtiden ska Sandviken bli koldioxidneutralt och fritt från fossila bränslen. Med det i sikte har vi under två års tid byggt ut infrastrukturen för elbilar inom kommunen.

Runt om i kommunen har vi 102 laddstolpar, med två laddpunkter vardera. Ungefär hälften av laddstolparna används för kommunens egna verksamheter, de andra är publika laddstolpar.

Våra publika laddstolpar finns i Sandviken tätort, Järbo, Gysinge, Gästrike- Hammarby, Kungsgården, Storvik, Årsunda, Åshammar och Österfärnebo.

Vad kostar det?

Kostnad för att ladda vid våra laddstolpar är 3.10 kr/kWh. I priset för laddningen ingår förutom själva elkostnaden även kostnaden som det innebär för Sandviken Energi att bygga laddplatsen samt att sköta drift och underhåll av laddstolparna.

Hur gör man?

Vi har valt att ansluta våra laddstolpar till Virta, underleverantör för support och service. Instruktioner för hur man laddar och betalar finns på varje laddstolpe. Betalning för laddningen sker antingen med hjälp av mobiltelefon, betalkort eller en så kallad RFID-tag.

Läs mer här om hur du registrerar dig på Virta, beställer laddkort och laddar ber Virtas app till din mobiltelefon.

Vid problem med laddningen eller betalningen hör du av dig till Virta som har kundsupport dygnet runt.

Telefon: +46 10 551 79 00
Mejl: supportnordics@virta.global

Senast uppdaterat