Logo
En kvinna klädd i vit tröja och står intill en man i kavaj och skjorta i Sandviken Energis reception. I bakgrunden syns Sandviken Energis logga på väggen och de båda ler och ser glada ut.

Vår kommunikatör Sofia och vd Niclas är med i Sandviken Energis grupp som beslutar om vilka projekt som beviljas bidrag.

Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vi investerar i föreningslivet - sök bidrag för din idé!

Har du eller din förening en riktigt bra idé som kan bidra till att göra Sandviken ännu bättre? Då ska du läsa noga här och söka bidrag ur vår energifond till en riktigt bra insats!

Sandviken Energi vill hjälpa till att förverkliga bra idéer, projekt eller drömmar som laddar vår kommun med positiv energi! Vi vet att det finns många mindre föreningar och organisationer runt om i kommunen som har idéer och projekt men som de saknar ekonomiska muskler för att genomföra. Vi vet också att många familjer har det tufft med anmälningsavgifter och kostnader för barns aktiviteter. Därför vill vi vara med och möjliggöra att fler får chansen att ta del av massa positiv energi.

Därför har vi avsatt 50 000 kronor som du och ditt initiativ kan vara med och dela på! Det enda kravet vi har är att ditt projekt bidrar till nånting bra och hållbart för invånarna i kommunen. Ditt projekt behöver också vara knutet till en förening eller organisation. Längst ned på sidan kan du läsa mer om hur vi värderar olika ansökningar.

Kanske vill du bygga en ramp till er läktare för att alla ska ha möjlighet att komma på matcher? Eller vill du arrangera en kostnadsfri gaming-träff för ungdomar? Eller nybörjarträning som är gratis i din idrott för att locka fler träningskompisar? Eller vill du bjuda in till en föreläsningskväll om psykisk hälsa eller fixa en kostndsfri rolig aktivitet för sommarlovslediga barn?

Så söker du!

Vi vill att du beskriver ditt eller ert projekt, vem eller vilka insatser vänder sig till och hur vi kan stötta er genom att fylla i formuläret nedan. Du behöver också tala om mycket pengar du söker och vad pengarna ska användas för. Varje enskilt projekt kan beviljas högst 10 000 kronor. Vi kommer också att vilja ha en redogörelse efter genomfört projekt samt möjlighet att i bild och text berätta om vårt samarbete och sedan publicera dessa reportage i våra olika kanaler.

Vi öppnar ansökningstiden 4 maj och stänger 6 juni. Därefter går vi igenom ansökningarna och beviljar de projekt och insatser vi tycker laddar Sandviken med energi på bästa sätt! Alla som gjort en ansökan kommer att få ett besked under juni månad.

De projekt som beviljas kommer att ingå ett avtal med oss där vi tydliggör krav och förväntningar samt vilken motprestation som krävs för att få ta del av pengarna. Pengarna betalas ut genom att föreningen eller organisationen bakom ansökan fakturerar oss.

Uppdatering: Ansökningstiden har nu gått ut!
Fyll i din ansökan nedan och se till att kontaktuppgifterna stämmer ifall vi vill kontakta dig för kompletterande uppgifter. Har du frågor eller funderingar? Kontakta vår kundservice via mejl eller telefon så hjälper de dig rätt!

Ansökningsformulär

Riktlinjer för hur vi värderar ansökningar:

  • Du och din förening eller organisation ska vara verksam i Sandvikens kommun och eventuella aktiviteter ska bedrivas i området.
  • Samarbetspartnern ska bedriva en seriös verksamhet inom sitt område (miljö, samhälle, kultur, idrott etc.)   
  • Vi prioriterar verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar samt andra målgrupper som Sandviken Energi anser extra viktigt att stötta.  
  • Aktiviteter eller arrangemang som är kostnadsfria och öppna för alla prioriteras. 
  • Politiska och religiösa insatser samt aktiviteter som kan skada vår närmiljö prioriteras inte.
  • Inte heller enskilda utövare (idrottare, artister, enskilda personer etc.) prioriteras.

Senast uppdaterat