Logotyp

Sportlördag

Lördagen den 14 september är det dags att sätta regionens damidrott i fokus. Tack vare ett unikt samarbete mellan Brynäs IF, Sandvikens IF, SAIK bandy, Sandviken Bowling, Gästriklands Innebandy­förbund samt Gävleborgs Idrottsförbund/SISU görs nu ett gemensamt event för att uppmärksamma damidrotten i regionen.

Under en och samma dag arrangeras sex matcher i fem sporter på Jernvallen i Sandviken. En träningsmatch i bandy, seriepremiär för Sandviken Bowling, en seriematch för Sandvikens IF, en SDHL-match för Brynäs IF samt DM-finalen i innebandy. Förutom Sportlördags sex matcher kommer dagen även att innehålla en föreläsning med Linnea Claeson och utanför Göranssons Arena arrangeras Barnens Hinderbana.

En cirka 1 km lång hinderbana för alla barn 6 till 14 år där de får ta sig förbi roliga hinder och till slut utmana kända TV-profiler i Gatloppet. Möjligheter till förtäring finns under dagen i Göranssons Arena. Sportlördag blir en sprakande, festlig dag som innehåller mycket för många.

Mer information: sportlordag.comlänk till annan webbplats

MISSA INTE FÖRELÄSNINGEN MED LINNÉA CLAESON • 11.30 i Foajén

LINNÉA CLAESON talar engagerande, tankeväckande och kritiskt om civilkurage, medmänsklighet och hur vi står upp för det vi tror på. Hon är handbollsproffset som grundade Instagramkontot Assholesonline, där hon bemöter sexuella trakasserier med humor och allvar. Genom att medvetandegöra problemen och föra upp dem till diskussion har hon talat för ledare i såväl EU-kommissionen som lokala idrottsföreningar och arbetsplatser. Hur vi snackar med varandra och att internet är på riktigt
måste diskuteras och förstås på alla nivåer – för en snällare framtid.

Program

10.00 EVENTET STARTAR
10.00 Bowling: Sandviken – AIK
10.30 Rinkbandy: SAIK – Skutskär i ishockeyhallen
11.00 Start Barnens Hinderbana
11.30 Linnea Claesson i Foajén på Göransson arena.
12.00 Bowling: Sandviken – BK Flamman
13.00 Bissen och Märtas Brainwalk
13.30 Fotboll: SIF – Ljusdal
15.00 Hockey: Brynäs – Göteborg
17.30 Innebandy: DM Final

Sidan publicerades: 2019-09-02 09:55
Senast uppdaterad: 2019-09-02 09:55

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen