Logotyp

Tillsammans firar vi Elens dag 23 januari

Sandviken Energi skänker bort LED-lampor på Elens dag!
Passa på att byta din glödlampa mot en miljövänlig LED-lampa.

Foto: Scandinav

Den 23 januari 2017 firas Elens dag för femte året i rad. Det vill Sandviken Energi uppmärksamma genom att erbjuda kunderna en miljövänlig LED-lampa helt gratis. Den enda motprestationen är att ta med dig din gamla glödlampa, numera förbjudna att producera, som inbyte.

För oss på Sandviken Energi är Elens dag, den 23:e januari, förstås en viktig dag att fira! Vi vill lyfta fram all den nytta och nöje som elen faktiskt ger oss i vår vardag och samhället i stort. I år vill vi fira det genom att bidra till smartare elanvändning genom att erbjuda våra kunder en gratis LED-lampa*, om de lämnar sin gamla i retur. Vi hoppas att många tar chansen!

Gör så här för att byta din gamla lampa

  • Tag med din gamla glödlampa och gå till Gävlevägen 96 i Sandviken där Sandviken Energi har sin reception och huvudkontor under Elens dag den 23:e januari från kl. 08:00 på morgonen till kl. 16:00.
  • Följ med Sandviken Energi på bandyfest på Göransson Arena och byt ut din gamla glödlampa mot en ny LED-lampa innan matchstart.
    Följ med på bandyfest 21 januari 2018

* Begränsat antal. Gäller en lampa per hushåll. Först till kvarn. Lampan som lämnas ut är en LED-lampa med E27-sockel 8W (som motsvarar 60W glödlampa).

Välkomna!


Dela detta i sociala medier med dina nära & kära

Elens dag logotyp

 

Fakta om lampan

Glödlampan har lyst upp våra hem sen 1800-talet men är snart ett minne blott då EU-länderna kommit överens om att fasa ut den till förmån för mer energismarta alternativ. Glödlampan använder onödigt mycket energi där endast fem procent blir till ljus, resten försvinner i värme. Sedan 2012 är produktionen av vanliga glödlampor förbjuden i Europa. Den miljövänligare LED-lampan är en vanlig ersättare. Förutom att den håller cirka 25 gånger längre är de även betydligt mer effektiva och kan omvandla nästan all energi till ljus istället som glödlampan som förlorar mycket av energin till värme.

Det här är Elens dag

Den 23 januari firar vi Elens dag. För visst förtjänar elen att ha en egen dag? Utan den skulle inte vår vardag funka. Tack vare den är vårt liv ljusare, tryggare, lättare, friskare, roligare och mycket mycket mer.

Elens Dag är en möjlighet att visa på elens nytta och nöje och vad el tillför i vår vardag och samhället i stort.

Elnes Dag firas i ljusets tecken. Under den mörkaste månaden kan vi ladda Sandvikens kommun med mer ljus när det behövs som mest. Vi behöver ljus för att må bra och genom att sprida ljus kan vi ladda upp oss inför det kommande året.

Sidan publicerades: 2018-01-09 13:03
Senast uppdaterad: 2018-01-09 14:00

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen