Logotyp

Chef Säkerhet

- koncernövergripande säkerhets- och hållbarhetsarbete

Är du rätt person för en inspirerande utvecklingsresa?

Sandviken Energi tar nu nästa steg i att bygga upp en effektiv och kompetent stödfunktion till hela koncernen genom den nya avdelningen Verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd har till uppdrag att stödja affärsområdena att fortsätta skapa värde genom ett processorienterat och standardiserat arbetssätt.

Chef säkerhet kommer att ansvara för koncernövergripande säkerhetsarbete, miljö- och arbetsmiljö samt fastighetsfrågor. Dessutom leder du en enhet bestående av en miljöingenjör, en arbetsmiljöingenjör och en fastighetssamordnare.

Du leder och utvecklar det koncernövergripande arbetet inom området och får möjlighet att bidra till en hög kvalitet i enhetens aktiviteter.

Rollen innebär till stor del att ansvara för och arbeta både operativt och strategiskt med samordning av koncernens övergripande säkerhetsfrågor. Exempelvis gäller det krisberedskap, brandskydd, skalskydd och säkerhetsskydd. Du kommer att stödja verksamheterna i deras genomförande av risk- och säkerhetsanalyser samt följa upp beslutade åtgärder. Du samverkar med kommunens säkerhetsavdelning.

Sandviken Energis systematiska miljö- och arbetsmiljöarbete och samordning av fastighetsfrågor ingår även i rollen, vilket du leder via dina medarbetare.

Du har personal-, budget- och ekonomiansvar för din enhet, rapporterar till avdelningschefen och ingår i ledningsgruppen för Verksamhetsstöd.

Kvalifikationer

Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med säkerhetsfrågor i samhällsviktig verksamhet. Du har gedigen kunskap inom säkerhetsområdet och erfarenhet av att skapa struktur och systematik i dessa frågor. Du har erfarenhet av ledarskap samt gärna kunskaper inom arbetsmiljö-, energi-, och miljöfrågor. Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande.

Du är en kommunikativ ledare som ser dina medarbetare som den viktigaste resursen för att nå målen. För dig är det självklart att det som traditionellt betraktas som mjuka frågor är vägen till att nå enhetens mål där alla medarbetare får bästa förutsättningarna att göra ett riktigt bra jobb. Du har en hög grad av personlig mognad där insikterna om dina styrkor och utvecklingsområden hjälper dig att utöva ett tryggt och tydligt ledarskap. Du vågar fatta självständiga beslut och får eget mandat att driva enhetens frågor. Vi ser gärna att du är en kreativ problemlösare som tycker om att driva förändringar, är serviceorienterad och tycker om att vara nära verksamheten. Som person är du prestigelös, självgående och engagerad. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna.

B-körkort är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning och lämplighetsbedömning kommer att ske.

Välkommen att bidra till Sandviken Energis fortsatta utveckling!

Villkor

Yrkestitel: Chef Säkerhet
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid
Lönevillkor: Fast

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-01-26
Ansök om jobbet via Balkefors & Ponsiluomalänk till annan webbplats

Kontakt

Torgny Balkefors
torgny@balkefors-ponsiluoma.se
073-343 47 69

Anna Lindqvist
anna@balkefors-ponsiluoma.se
0733-43 42 62

Senast publicerad: fredag 20 december 2019 07:46

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen