Logotyp

Högskolan i Gävles Co-op-studenter till Sandviken Energi

Hösten 2010 startade Högskolan i Gävles första Co-op-utbildning inom Energisystem. Cooperative Education, Co-op står för arbetslivsintegrerad utbildning och innebär att studenten varvar sina studier med betalda arbetsperioder på ett företag.

Sandviken Energi är ett av dem.

I framtiden har Högskolan för avsikt att utveckla flera utbildningar med Co-op som undervisningsform. Först ut är en utbildning i Miljöteknik med inriktning mot vatten, avfall och energi med planerad start hösten 2011. Den har precis som utbildningen i Energisystem växt fram genom företagens behov av just den kompetensen.

"Studenten söker både utbildning och arbetsplats, och det är företaget som avgör vilken student de vill anställa. Genom att tidigt komma ut i arbetslivet får studenten chansen att omsätta teorier i verkligheten och en bättre insikt i arbetsmarknadens krav. Fördelar för arbetsgivaren är bland annat att det underlättar framtida rekryteringar och att företaget får chans att forma utbildningen i ett tidigt skede", förklarar co-op-programmens projektledare Magnus Lemoine.

Sandviken Energis VA-chef Anna Holmstén är precis som värmes affärsområdeschef Göran Panth engagerade i programmen och kommer ta emot co-op-studenter under arbetsperioderna.

Högskolan i Gävles logotyp
Mer information
Läs gärna mer om co-op-utbildningar på Högskolan i Gävles hemsida www.hig.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Co-op

Studenter på högskolebibliotekets trappa. Foto: Högskolan i Gävle

Sidan publicerades: 2011-08-28 21:12
Senast uppdaterad: 2012-10-01 10:28

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen