Logo

Jobba hos oss

I över 100 år har vi på Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Hos oss får du som medarbetare växa i ett meningsfullt arbete.

Som medarbetare på Sandviken Energi får du ett meningsfullt arbete, bra utvecklingsmöjligheter samt engagerade och inspirerande arbetsuppgifter.

Du är vår viktigaste tillgång och därför vill vi så klart att din arbetsmiljö ska vara trygg, sund och säker. Det gäller såväl den fysiska arbetsmiljön som den psykosociala. Vi vill att du ska kunna jobba ett helt arbetsliv på Sandviken Energi utan att ta skada av arbetet.

För att åstadkomma en sådan miljö arbetar vi till exempel förebyggande för att minimera eventuella risker i ditt arbete. Vi stimulerar hela tiden dig som medarbetare till att bidra till en god arbetsmiljö genom att utbilda och att informera.

Rita Al-Sabti är co-op-student på Sandviken Energi. Hon handleds av John Östblom, miljöingenjör på Vatten, som också har varit co-op-student (fast på Gästrike Vatten).

Rita Al-Sabti är co-op-student på Sandviken Energi. Hon handleds av John Östblom, miljöingenjör på Vatten, som också har varit co-op-student (fast på Gästrike Vatten).

Lediga jobb

Område:
Lediga tjänster
Tjänst Ansök senast
Inga lediga tjänster just nu.

Förmåner

När du börjar jobba på Sandviken Energi finns det flera förmåner sin ingår i anställningsavtalet och ytterligare erbjudanden som du kan välja mellan.

Flextid och arbetstidskonto

Livet är mer än bara arbete, det är mycket som ska hinnas med: lämna/hämta barn på förskolan, träning, passa barnbarn bland mycket annat. Därför har du i vissa delar av verksamheten flexibel arbetstid, även kallad flextid. Det innebär att du inom vissa ramar kan vara flexibel i hur du lägger din arbetstid i början och slutet av arbetsdagen.

Arbetstidskonto är en variant av arbetstidsförkortning, alltså timmar du kan ta ut som fritid istället för arbete. Du kan som mest ta ut 54 timmar per år på en heltidsanställning. Denna förmån är kopplat till avtalsperioden och kan förändras vid varje revidering.

Semester

Du har 25 semesterdagar som du får i förskott vilket innebär att du tjänar in din betalda semesterledighet under samma år som du tar ut den.

Kompetensutveckling

Vi vill att du ska ha rätt kompetens för ditt uppdrag och känna dig trygg i din roll. Vi satsar därför på utbildning och utveckling för alla våra medarbetare.

Föräldraledighet

Vi ser det som en självklarhet att du som mamma eller pappa ska kunna vara hemma med dina barn under småbarnstiden. Ett sätt att underlätta detta är att vi täcker upp för en del av det ekonomiska bortfallet som uppstår vid föräldraledighet (under förutsättning att vissa kriterier uppfylls).

Hälsa och friskvård

Om du ska trivas och må bra på jobbet, måste du också må bra fysiskt och mentalt. Därför erbjuder vi dig möjligheten att delta i våra friskvårdssatsningar och motiverar dig till att göra det. Vi är övertygade om att sådana insatser är centrala för att skapa ett sunt och trivsamt arbetsklimat och förebygga sjukskrivningar och ohälsa.

Du omfattas av företagshälsovård och har möjligheten att ta del av olika friskvårdsförmåner som tex 30 min friskvård/vecka på arbetstid, 2000 kr i friskvårdsbidrag/år, och tillgång till att träna i vårt eget gym.

Du har också möjlighet att bli medlem i kommunens personalförening som erbjuder ett stort utbud av aktiviteter samt olika rabatterade erbjudanden.

Försäkring och pension

Det kommer även en tid efter arbetslivets slut. För att hjälpa till att göra denna tid så bra som möjlighet för dig erbjuder vi bland annat tjänstepension och möjlighet till löneväxling till pension. Du omfattas också av ett flertal olika försäkringar som till exempel trygghetsförsäkring vid arbetsskada, avtalsgruppförsäkring och tjänstegrupplivförsäkring.

Träffa våra medarbetare

Vi är drygt 150 medarbetare på Sandviken energi och ett stort antal yrken finns representerade här. Några exempel är elmontör, ekonomiassistent, It-tekniker, anläggninsarbetare och olika typer av ingenjörer. Läs vad våra medarbetare säger om hur det är att jobba hos oss.

Rita Al-Sabti är co-op-student på Vatten.

Rita Al-Sabti

- Co-op-student, affärsområde vatten

Jag studerar till miljöingenjör med inriktning VA-teknik och gör min co-op-praktik på Sandviken Energi. Att vara på ett så brett företag som Sandviken Energi ger mig möjlighet att prova på olika arbetsuppgifter och se vad jag trivs mest med. Jag gillar att det finns flera affärsområden här på Sandviken Energi och att man samarbetar mycket. I framtiden vill jag arbeta med vatten i någon form - ingen kan leva utan vatten, det är livsviktigt och spännande.

Läs mer om Rita

Joel Pettersson

- Utredningsingenjör, fjärrvärmeverket

Jag jobbar med att analysera och optimera vår fjärrvärmeproduktion och leverans. Det inkluderar både utveckling av produktionen på vårt kraftvärmeverk i Björksätra, men även kontakt med kunder som behöver hjälpa att sänka sin energiförbrukning. Passar perfekt för mig eftersom jag får möjligheten att vara del av vår fjärrvärme, från bränsle ute i skogen ända tills kunden har rätt temperatur inne hos sig.

Joel Pettersson är underhållsingenjör på Sandviken Energi.
Anne-Charlotte Helmersson Jansson är Utredningsavdelningschef på affärsområdet vatten.

Anne-Charlotte Helmersson Jansson

- Utredningsavdelningschef, affärsområde vatten

Jag trivs väldigt bra – Utredningsavdelningen innehåller ett härligt gäng som hjälper till att utreda och projektera, jobba fram vattenstrategi, juridiska frågor och dokumentation och mycket mer. Vi är en viktig kugge i organisationen och det känns positivt – det är utmanande, roligt och vi jobbar jättebra tillsammans med att hjälpa och stötta varandra vilket gör att det är roligt att gå till jobbet varje dag!

Johan Rune

- Miljöingenjör , Sandviken Energi

Jag har jobbat i över tio år som miljöingenjör på Sandviken Energi. Mitt jobb som miljöingenjör är kreativt och utvecklande där ingen dag är den andra lik. Det bästa med att jobba på Sandviken Energi är arbetsgivarens engagemang och ökat fokus för hållbarhetsfrågor och att vi har en bra gemenskap och god stämning.

Johan Rune arbetar som miljöingenjör på Sandviken Energi

Praktik och examensarbete

Vi jobbar ständigt med vår kompetens­försörjnings­process och är alltid nyfikna på att lära känna eventuellt nya medarbetare. Oavsett om du kommer från arbetsförmedlingen, grundskola, högskola/universitet och övriga eftergymnasiala utbildningar ser vi därför positivt på olika former av samarbeten!

Kom ihåg att vara ute i god tid. Skicka din ansökan minst 6 veckor innan praktiken ska starta.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Kontaktperson

Anna Thelberg, HR generalist

Sök praktik eller examensarbete

Min förfrågan gäller * (obligatorisk)
Min förfrågan gäller