Logotyp

Skadeståndsanspråk – missfärgat vatten

Då vi fått frågor kring möjligheter till ersättning i samband med det uppkomna problemet med missfärgning av vattnet i Kungsgården-Storvik har vi har upprättat ett formulär för att underlätta hanteringen av sådana ärenden.

Rätten till ersättning bedöms från fall till fall utifrån juridiska grunder, där vi i alla lägen följer de lagar och riktlinjer som gäller vid sådana här situationer. Din rätt till ersättning prövas i första hand i lagen om allmänna vattentjänster (2006:412) samt Sandviken kommuns allmänna bestämmelser för vatten och avlopp (ABVA). Utifrån regelverket bedöms varje enskilt ärende för att möjliggöra en så korrekt och rättvis hantering som möjligt.

Kom ihåg att du även ska kontakta ditt försäkringsbolag innan du gör ditt skadeståndsanspråk till oss. Som regel krävs det att du är fastighetsägare för att du ska ha rätt till ersättning från oss. Är du hyresgäst eller bostadsrätts­innehavare ska du vända dig till din hyresvärd eller förening, som i sin tur kontaktar oss.

Ersättning

Det du kan begära ersättning/skadestånd för är sakskada, förmögenhets­skada eller personskada. Du behöver beskriva den skada som du anser ha orsakats av oss i samband med problematiken med missfärgning av vattnet.

Vi kan tyvärr inte ersätta dig innan en utredning är genomförd och alla ersättningsanspråk utreds var för sig. Generella avdrag för framtida fakturor kan därför inte göras utan allt som kräver ersättning måste skickas in samtidigt.

Formuläret för skadeståndsanspråk

Sidan publicerades: 2019-08-12 19:25
Senast uppdaterad: 2019-08-12 19:26

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen