Logotyp

Vattenproblematiken i Kungsgården - Storvik

Under sommaren uppstod en missfärgning av vattnet för boende i Storvik och Kungsgården. Här kommer en sammanfattning av händelseförloppet.

En tidigare okänd läcka i vattenledningsnätet upptäcktes i Kungsgården under sommaren och när vi på Sandviken Energi skulle laga den uppstod det ett problem med missfärgat vatten för våra kunder i området. Problemet sträckte sig även utanför Kungsgården till Storvik.

Samtal till Kundservice

Vår Kundservice mottog ett samtal från en bekymrad kund, i början av juli, som fått missfärgat vatten ur sin kran. Vi mottog sedan flera samtal om problemet under följande dagar. En särskild organisation sattes då i beredskap hos Sandviken Energi för att kunna hantera situationen.

När vi lagar läckor måste vi dessvärre stänga av vattnet under en tid för att kunna utföra vårt arbete. Avstängningar kan i vissa fall ge så kallade flödesriktnings- och tryckändringar som kan dra med sig beläggningar som naturligt finns, och ska finnas, inuti rörsystemet för dricksvatten. Denna avstängning för reparationsarbetet drog med sig sådana beläggningar och skapade ett långvarigt problem och stora bekymmer för våra kunder i området.

Kartläggning

För att ringa in problemet kontaktade vi flera av våra kunder på olika adresser så vi kunde hitta grundproblemet till situationen. Stora delar av personalen på affärsområdet Vatten arbetade med problemet tillsammans med Kundservice och annan personal. Tack vare dig som kund kunde vi till slut identifiera vart problemet var och grunden till missfärgningen.

Situationen har, med Sandviken Energis stora förståelse, varit jobbig och besvärlig för många av våra kunder. Vi har tagit stor lärdom av situationen och vet bättre hur vi ska agera nästa gång en liknande situation uppstår.

Vi tackar alla kunder som ringde in till vår Kundservice och gjorde oss uppmärksamma på problemet. Idag är det uppkomna problemet nästan löst till fullo och vi kommer fortsätta vara uppmärksamma på situationen i området.

Sidan publicerades: 2019-10-31 11:37
Senast uppdaterad: 2019-10-31 11:37

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen