Logotyp

När du ska koka ditt kranvatten

När en kokningsrekommendation råder går vi ut med information och en uppmaning om att alla berörda ska koka vattnet innan det används till dryck, matlagning och tandborstning. Det här är en generell information om vad som gäller vid en kokningsrekommendation.

Oftast informerar vi de som berörs av en kokningsrekommendation via vår hemsida, SMS och automatiska telefonmeddelanden. Läs mer om det längre ner.

Vi följer Livsmedelsverkets regler och uppmanar dig att följa deras instruktioner för kokning av vatten. Informationen finns på flera språk.

När du måste koka dricksvattnet - Livsmedelsverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vanliga frågor och svar

När vi uppmanar till kokning brukar det komma in frågor. Vi har sammanställt de vanligaste frågorna och svaren.

Prenumerera på information om oplanerade störningar

För att prenumerera på vår driftinformation gällande akuta oplanerade störningar, eller ändra din prenumeration, besök Prenumerera på driftinformation

SMS och automatiska talsvar vid akut information

När kokningsrekommendation råder brukar vi informera via sms. Då använder vi en samhällsviktig informationstjänst som skickar sms till de privatpersoner och företagare över 16 år i området som har ett mobiltelefonnummer registrerat på sin adress, eller som har lagt till sitt mobiltelefonnummer på sandvikenenergi.servicevarning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du som har ett fast nummer registrerat på adressen kommer istället få ett automatiskt talsvar uppringt och uppspelat i telefonen. Numret som visas när talsvaret ringer upp är 026-60 10 90.

Kontakta oss

Har du frågor är du välkommen att kontakta kundservice på info@sandvikenenergi.se. Kvällar och helger kommer du i kontakt med oss via vår felanmälan.

Tack för din uppmärksamhet och ditt tålamod!

Tack för att du alltid är uppmärksam på vår information om eventuella leveransproblem och uppmaningar i informationen från oss när du upplever problem med ditt kranvatten.

Kontakta oss
Bokmärk/dela
Vatten i glas

Foto: Bodil Johansson

Senast publicerad: torsdag 15 augusti 2019 14:51

Sandviken Energi AB | tel vxl: 026-24 16 00 | e-post: info@sandvikenenergi.se | Kontakta oss | Om webbplatsen