Teckna elhandelsavtal med Bixia

Bixia levererar 100 % förnybar el. Vi på Sandviken Energi hjälper dig gärna att hitta ett avtal som passar dig och dina behov.

Kom ihåg att du även behöver teckna ett elnätsavtal med oss på Sandviken Energi om du ska flytta.

Närproducerad el - Bixia Nära

Tillsammans kan vi se till att det blir 100 procent förnybar el framöver och du kan göra skillnad genom att välja Bixia Nära. Då köper du närproducerad el från dina lokala elproducenter.

Varför ska du välja Bixia Nära?

  • Det är viktigt att vi stöttar lokala verksamheter- Ingen bindningstid - du väljer själv hur länge du vill vara med och bidra.
  • Ditt val av närområde startar redan nästkommande arbetsdag.
  • Du betalar endast 29 kronor per månad och kostnaden läggs på ditt befintliga elavtal
  • Bixia Nära ger återbäring till dina lokala elproducenter och på så sätt kan de fortsätta sina dagliga verksamheter och öka sin produktion av förnybar el

Kontakt oss på Kundservice så hjälper vi dig att teckna ett elhandelsavtal som passar dig och ditt hushåll.

Med Bixia kan du välja mellan avtalstyperna: Bixia Framtid eller Rörligt elpris. Vill du veta med om avtalstyperna så kan du läsa mer om avtalen på vår hemsida eller kontakt oss på Kundservice så hjälper vi dig vidare.

Läs mer om Bixias avtalstyper här.

Om du redan är kund hos Bixia kan du logga in på deras sidor för självadministration, där kan du själv ändra ditt elavtal.

Logga in på Bixias Mina sidor Länk till annan webbplats.

En Schysst elhandel

Den el vi på Sandviken Energi producerar säljer vi via vår samarbetspartner Bixia.

Elhandelsbolaget Bixia är dessutom godkända som en Schysst elhandel, vilket är en certifiering framtaget av Energiföretagen Sverige i syfte att elkunder ska känna fullt förtroende i sitt val av elhandelsföretag.

Låter det här intressant? Läs mer om vad det innebär att vara en Schysst elhandlare. Länk till annan webbplats.

Välj närproducerad el från din lokala gård

En bättre framtid kan bara skapas genom handling. Bixias närproducerade el kommer från samma gårdar och människor som odlar maten du äter. Att välja den är ett medvetet val som gör verklig skillnad för människor och miljö.

När du väljer närproducerad el från Bixia genom tillvalet Bixia Nära är du med och stöttar utbyggnaden av mer förnybar och närproducerad el i ditt område. Då går en del av det du betalar för elen tillbaka till din lokala elproducent. Det är att välja el med sunt bondförnuft helt enkelt.

En rågåker med solen i bakgrunden.

Lokala elproducenter för en levande landsbygd

Bixia arbetar ständigt för att öka andelen el från förnybara energikällor. Det gör Bixia bland annat genom att köpa grön el från så många lokala elproducenter de kan. Eftersom den närproducerade elen också är hundra procent förnybar är den utan tvekan det bästa alternativet för klimatet. Om vi gynnar lokala verksamheter bygger vi också upp vår egen hembygd.

Idag har Bixia fler än 2 000 lokala elproducenter över hela Sverige, och en tredjedel av all el de säljer vidare kommer från dessa. Och mer ska det bli!

Vid flytt

Tänk på att om du ska flytta så avslutas det avtal du har idag med Bixia och du måste teckna ett nytt med oss via Kundservice. Redan från första inflyttningsdagen kan du ha Bixia som elhandelsbolag.

När du flyttar in till Sandviken blir Bixia automatiskt din elhandelsleverantör om du inte själv gör ett aktivt val. För att slippa ett högre anvisningspris så kontakta oss för att hitta ett avtal som passar just dig.