Logo

Bli fjärrvärmekund

I vårt kalla klimat går det åt mycket energi för att värma bostäder och
andra fastigheter. Fjärrvärme är ett tryggt, flexibelt och miljövänligt
alternativ för uppvärmning.

Fördelar med fjärrvärme

En av fjärrvärmens stora fördelar för kunden är att det är tryggt och enkelt. Fjärrvärmen sköter sig själv. Via fjärrvärmenätet kommer det varma vattnet till huset som ska värmas. Där finns en fjärrvärmecentral med en värmeväxlare I en villa tar fjärrvärmecentralen inte mycket mer plats än ett badrumsskåp och fastighetsägaren behöver inte serva eller fylla på bränsle.

När vi producerar fjärrvärme tar vi också till vara på resurser som annars skulle gå förlorade. Med det menas att bränslet består av olika former av rester: rester från skogsavverkning, returträ från Gästrike återvinnare eller kaffebönskal. Även andra bränslen används vid produktionen. När Sandviken och Gävle kopplar samman fjärrvärmenäten de kommande åren kommer även restvärme från industrin att kunna värma Sandviken.

Det här händer i ditt hus

Fjärrvärme innebär inte bara god driftsekonomi och ett jämnt behagligt inomhusklimat, utan även obegränsat med varmvatten, på morgonen eller vid middagstid, när åtgången normalt är som störst. Ja, inte ens om du har tonårsbarn riskerar du någon kalldusch.

I alla fastigheter som har fjärrvärme finns en fjärrvärmecentral som innehåller värmeväxlare för värme och varmvatten, cirkulationspumpar
och reglerutrustning. Det finns också mätutrustning som håller koll på din förbrukning.

Du äger själv din fjärrvärmecentral och ansvarar för funktion och underhåll. Sandviken Energi erbjuder villakunder möjlighet till support för funktion och underhåll till en fast månadskostnad. Supporten finns tillgänglig dygnet runt årets alla dagar.

Fjärrvärme har en mycket hög leveranssäkerhet, produktionen är bemannad dygnet runt året om. Med fjärrvärme kan du tänka på andra saker än uppvärmning av ditt hus.

Intresseanmälan

Fält markerade med * är obligatoriska.Adressen dit du önskar fjärrvärmeAnge det telefonnummer vi lättast kan nå dig på 

Utbyggnad av fjärrvärmenätet

Vår utbyggnad av fjärrvärmenätet styrs till stor del av efterfrågan. Fjärrvärmen är till sin natur sådan att vi måste bygga ut fjärrvärmenätet i en given ordning.

Det är inte lätt att veta vilken uppvärmningsform som är mest ekonomisk. Många faktorer påverkar den totala prisbilden. Fjärrvärme är ett bekymmersfritt, bekvämt och miljösmart alternativ att värma fastigheten med.

Kontakta oss om du är intresserad av att ansluta fjärrvärme till:

  • Nybyggd villa
  • Äldre villa
  • Flerfamiljsfastighet
  • Bostadsrätts- och samfällighetsförening
  • Företagslokal

Har fastigheten inte ett vattenburet system, kontakta oss så berättar vi gärna mer om möjligheten att anpassa ert värmesystem till fjärrvärme.

Om din fastighet redan har fjärrvärmeledningar framdragna till husgrunden men inte inkopplade så kan vi ansluta oavsett tid på året till förmånligt pris.

Prisdialogen

Sandviken Energi sätter priser som speglar våra kostnader för produktion och distribution.

Fjärrvärmepriset förändras i ungefär samma takt som resten av energibranchen. Varje år så för vi samtal med kundrepresentanter i ett forum som kallas "Prisdialogen".

"Prisdialogen" finns för att ni som kunder ska känna er trygga med att ni får ett rättvist pris.

Besök www.prisdialogen.se för mer informationlänk till annan webbplats