Logo

Nyheter

 • 2020-07-23
  Vi kör våra fordon på vårt matavfall
  På Sandviken Energi vill vi använda så lite som möjligt av jordens resurser. En del i det är att vi ska bli bättre på att sortera matavfall, eftersom vårt matavfall blir till biogas som vi sen tankar våra bilar med.
 • 2020-07-13
  Ursäkta besväret - vi gräver för nya rör
  Har du funderat över vad det är för stora grävarbeten i Björksätra och centrala Sandviken?
  Det är vi på Sandviken Energi som investerar i helt nya fjärrvärmeledningar, som ska hålla i minst 100 år och kommer att ge ännu tryggare leveranser för alla våra fjärrvärmekunder.

 • 2020-06-30
  Ingen vattenbrist tack vare ytvatten
  Flera kommuner börjar nu få vattenbrist och inför bevattningsförbud. Tack vare att vi i Sandviken använder ytvatten från Öjaren för att producera dricksvatten har vi fortsatt god tillgång till dricksvatten i kommunen.
 • En bild tagen av drönaren där man ser tre elledningar från ovan. 2020-06-24
  Vi inspekterar elledningar med drönare
  Nu är vi ute med drönare för vår årliga besiktning av våra elledningar.Tack vare drönaren kan vi snabbare upptäcka skador och fel på nätet, och på så vis undvika strömavbrott hos våra kunder.
 • 2020-06-18
  Har du hittat våra biobärare?
  På grund av höga vattenflöden följde en del av de biobärare, som används i vår vattenreningsprocess, med det renade avloppsvattnet ut i Storsjön i vintras. Vi har sanerat kring stränderna, men om det flyter i land bärare i sommar får man gärna hjälpa oss att slänga dem i brännbara soporna.
 • 2020-06-11
  Bäversafari längs elledningarna
  Ett viktigt arbete på Sandviken Energi handlar om att underhålla kring våra elledningar för att undvika avbrott.Med hjälp av en helt ny sexhjuling tar vi oss fram i de mest otillgängliga skogar. Häng med ut på tur bland bävrar, älgskit och raserade skoterbroar!
 • 2020-06-08
  Stina gör sitt exjobb i fjärrvärmeverket
  Hon har provat att arbeta inom ekonomi, kundservice och värme på Sandviken Energi.
  Till slut föll valet på ingenjörsstudier och affärsområdet Värme, där hon nu just gjort klart sitt exjobb.
  – Energibranschen känns spännande och stabil, säger nyblivna ingenjören Stina.

 • 2020-06-04
  VA-strategen förklarar smakförändringar
  Nu är sommarvärmen på ingång och då uppstår fenomenet att "sjön vänder". Det innebär att vårt dricksvatten ibland kan smaka och lukta annorlunda en begränsad tid på försommaren. Det är inget fel på vattnet och det går att dricka precis som vanligt. 
 • Pool med vatten i 2020-06-01
  Fyll poolen långsamt
  Nu är värmen här och många vill vattna eller fylla upp poolen. Här kommer några tips för att undvika missfärgat vatten i kranen.
 • 2020-05-11
  Företagare: "Nu ska vi fira – fiber är a och o".
  Getbonden Maria Brook i Österfärnebo är en av de 75 procent av företagen i kommunen som fått möjlighet till en stabil internetuppkoppling.– Fiber bara måste finnas, det är a och o för en levande landsbygd, säger Maria Brook som via den "gräv-eget"-förening man startade i bygden kunde koppla in fiber förra året.
 • 2020-05-11
  Vi är bäst i länet på fiberutbyggnad
  94 procent av alla hushåll i Sandviken finns i absolut närhet till en fiberanslutning. Det är mest i länet och högre än rikssnittet på knappt 91 procent.
  –Jag blir väldigt glad och stolt när vi ser sådana här siffror, säger Jan Persson, affärsområdeschef för stadsnät inom Sandviken Energi.

 • Bild på faktura 2020-05-06
  Felaktiga fakturor för fjärrvärme
  Under veckan har felaktiga fakturor för april månads fjärrvärme skickats ut till ett antal juridiska kunder. De kunder som drabbats kommer inom den närmaste veckan att få en ny korrekt faktura, samt en kreditfaktura på den felaktiga summan, och kan därmed helt bortse från den felaktiga fakturan.
 • 2020-05-05
  Rita drömmer om att arbeta med vatten
  Hon drömmer om ett jobb där hon kan göra skillnad, gärna inom VA-branschen och med hållbarhet i fokus. Därför är 21-åriga Rita Al-Sabti extra glad över att få kombinera ingenjörsstudier med co-op-praktik på Sandviken Energi.
 • Karta över sandupptagning 2020 2020-05-04
  Nu städar vi gatorna
  Nu är vi i full gång med att snygga till gatorna i centrala Sandviken. Vi jobbar nattetid och arbetet pågår i fem veckor, från vecka 15 till 19.
 • 2020-05-04
  Vi bidrar till minskade koldioxidutsläpp
  Tillsammans med våra kunder har vi bidragit till att minska koldioxidutsläppen med 17 500 ton CO2e under 2019. Det motsvarar utsläppen från att köra 2 562 varv runt jorden med bil.
  – Det är glädjande att se att vårt målmedvetna arbete för att bli mer hållbara ger resultat, säger Niclas Reinikainen, vd på Sandviken Energi.

 • 2020-04-29
  Vi samlar upp biobärare i Storsjön
  På grund av höga vattenflöden har en del av de biobärare, som används i vår vattenreningsprocess, följt med det renade avloppsvattnet ut i Storsjön. Nu är vi på jakt längs stränderna för att samla in bärarna, som ser ut som pastahjul och lakritsgodisar.
 • 2020-04-29
  Bättre och enklare med vår nya webb
  Lätt att förstå. Lätt att använda. Det var utgångspunkten när en ny webbplats för Sandviken Energi utvecklades. Under hela arbetet har målet var tydligt för projektledaren Anna Jernberg.
  Hon konstaterar att webbplatsen sandvikenenergi.se är till för kunderna. Alla kunder. Och att det ställer speciella krav.

 • 2020-04-28
  Hurra för skyddsombuden på arbetsmiljödagen
  I dag är det Världsdagen för arbetsmiljö. Det vill vi fira genom att uppmärksamma våra skyddsombud och deras arbete för att alla vi på Sandviken Energi ska trivas på vår arbetsplats.
 • 2020-04-24
  Gör rätt - åk till en biltvätt
  I helgen, 25-26 april, är det Stora Biltvättarhelgen runt om i landet. Vi hoppas alla Sandvikenbor skippar fultvätten hemma på garageuppfarten och i stället gör ett miljövänligt val och åker till en biltvätt.

Nyhetsarkiv