Logo

Sandviken Energis vattenskola för barn

Låt dina elever inspireras och lära sig om hur vattnet renas och vad som händer med det som spolas ned i toaletten. Vi på Sandviken Energi vill gärna samarbeta med skolan och tar gärna emot studiebesök från förskolor och skolor!

Visste du att vi människor klarar oss utan vatten i tre dagar? Därför ser vi på Sandviken Energi ser till att du och din familj alltid har rent och friskt vatten i kranen hemma.

Vattnet som du dricker är samma vatten som dinousarierna drack och samma vatten som dina barn och barnbarn kommer att dricka. Häftigt va? Vattnet åker runt i ett eget kretslopp. Därför är det viktigt att vi tillsammans är rädda om det.

I Sandvikens tätort kommer dricksvattnet ifrån sjön Öjaren. Ifrån sjön tar vi in sjövatten i vårt reningsverk Rökebo där vi sedan renar vattnet för att sen leda ut vattnet i ledningar som går under marken hem till dig och till din förskola eller skola för att du ska ha ett friskt och gott vatten i din vattenkran.

Just nu arbetar vi på Sandviken Energi med ett spännande projekt där vi planerar för ett nytt vattenverk vid Rökebo. Vi gör arbetet för att kunna säkra vattnet i flera år framåt, tills du blir gammal och till dina barn.Barn vid vattenslang som droppar vatten
Vega upptäcker - vatten och avlopp

Under våren 2023 kommer vi på Sandviken Energi att dela ut boken Vega upptäcker- Vatten och avlopp till förskolor i kommunen för att öka intresset bland barn för det spännande och viktiga arbetet med vatten och avlopp.

I boken får barnen följa Vega som precis har varit på toaletten. När hon har spolat är allt kiss och bajs borta, vad konstigt att det bara försvinner. Vart tar det vägen, egentligen?

 

Utbildningsmaterial

Vartifrån kommer vårt kranvatten och hur renas vattnet? Det och mycket annat hittar du svaren på i våra länktips här nedanför.

Vattenskolan

För lärare och barn i mellanstadiet. Häng med grodan Kai på vattnets resa till din vattenkran och vad som egentligen händer med det som du spolar ned i toaletten?

För dig som lärare finns det tips på hur du kan använda dig av vattenskolan i din undervisning. Du hittar också ett quiz samt lätta expriment som du kan utföra tillsammans med dina elever.

Svenskt vatten - Vattenskolan Länk till annan webbplats.

Vattnets kretslopp

Visste du att vattnet som vi dricker idag är "samma vatten" som dinosaurierna drack? Jordens vatten förbrukas inte, det lånas, används och återförs i vattnets eviga kretslopp. Häftigt va?

Svenskt vatten - Vattnets kretslopp Länk till annan webbplats.

Skulle ni vilja komma på studiebesök hos oss på Sandviken Energi är ni välkomna att kontakta vår Kundservice på info@sandvikenenergi.se eller 026 - 24 16 00.

Senast uppdaterat

cirkelstreck

Relaterat innehåll