Jobba hos oss

I över 100 år har vi på Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Hos oss får du som medarbetare växa i ett meningsfullt arbete.

Som medarbetare på Sandviken Energi får du ett meningsfullt arbete, bra utvecklingsmöjligheter samt engagerade och inspirerande arbetsuppgifter.

Du är vår viktigaste tillgång och därför vill vi så klart att din arbetsmiljö ska vara trygg, sund och säker. Det gäller såväl den fysiska arbetsmiljön som den psykosociala. Vi vill att du ska kunna jobba ett helt arbetsliv på Sandviken Energi utan att ta skada av arbetet.

För att åstadkomma en sådan miljö arbetar vi till exempel förebyggande för att minimera eventuella risker i ditt arbete. Vi stimulerar hela tiden dig som medarbetare till att bidra till en god arbetsmiljö genom att utbilda och att informera.

I Sandviken Energis verkstad arbetar fyra reparatörer som tillsammans lagar alla Sandviken Energis, samt också Sandvikenhus, maskiner. De lagar allt från handgräsklippare till bandvagnar. Från vänster syns Nicklas Lundberg, Jörgen Westring, Kim Anderssen och Freddie Lundberg.

I Sandviken Energis verkstad arbetar fyra reparatörer som tillsammans lagar alla Sandviken Energis, samt också Sandvikenhus, maskiner. De lagar allt från handgräsklippare till bandvagnar. Från vänster syns Nicklas Lundberg, Jörgen Westring, Kim Anderssen och Freddie Lundberg.

Lediga jobb

Område:

Förmåner

När du börjar jobba på Sandviken Energi finns det flera förmåner sin ingår i anställningsavtalet och ytterligare erbjudanden som du kan välja mellan.

Flextid och arbetstidskonto

Livet är mer än bara arbete, det är mycket som ska hinnas med: lämna/hämta barn på förskolan, träning, passa barnbarn bland mycket annat. Därför har du i vissa delar av verksamheten flexibel arbetstid, även kallad flextid. Det innebär att du inom vissa ramar kan vara flexibel i hur du lägger din arbetstid i början och slutet av arbetsdagen.

Arbetstidskonto är en variant av arbetstidsförkortning, alltså timmar du kan ta ut som fritid istället för arbete. Du kan som mest ta ut 54 timmar per år på en heltidsanställning. Denna förmån är kopplat till avtalsperioden och kan förändras vid varje revidering.

Semester

Du har 25 semesterdagar som du får i förskott vilket innebär att du tjänar in din betalda semesterledighet under samma år som du tar ut den.

Kompetensutveckling

Vi vill att du ska ha rätt kompetens för ditt uppdrag och känna dig trygg i din roll. Vi satsar därför på utbildning och utveckling för alla våra medarbetare.

Föräldraledighet

Vi ser det som en självklarhet att du som mamma eller pappa ska kunna vara hemma med dina barn under småbarnstiden. Ett sätt att underlätta detta är att vi täcker upp för en del av det ekonomiska bortfallet som uppstår vid föräldraledighet (under förutsättning att vissa kriterier uppfylls).

Hälsa och friskvård

Om du ska trivas och må bra på jobbet, måste du också må bra fysiskt och mentalt. Därför erbjuder vi dig möjligheten att delta i våra friskvårdssatsningar och motiverar dig till att göra det. Vi är övertygade om att sådana insatser är centrala för att skapa ett sunt och trivsamt arbetsklimat och förebygga sjukskrivningar och ohälsa.

Du omfattas av företagshälsovård och har möjligheten att ta del av olika friskvårdsförmåner som tex 30 min friskvård/vecka på arbetstid, 2000 kr i friskvårdsbidrag/år, och tillgång till att träna i vårt eget gym.

Du har också möjlighet att bli medlem i kommunens personalförening som erbjuder ett stort utbud av aktiviteter samt olika rabatterade erbjudanden.

Försäkring och pension

Det kommer även en tid efter arbetslivets slut. För att hjälpa till att göra denna tid så bra som möjlighet för dig erbjuder vi bland annat tjänstepension och möjlighet till löneväxling till pension. Du omfattas också av ett flertal olika försäkringar som till exempel trygghetsförsäkring vid arbetsskada, avtalsgruppförsäkring och tjänstegrupplivförsäkring.

Träffa våra medarbetare

Vi är drygt 150 medarbetare på Sandviken energi och ett stort antal yrken finns representerade här. Några exempel är elmontör, ekonomiassistent, It-tekniker, anläggninsarbetare och olika typer av ingenjörer. Läs vad våra medarbetare säger om hur det är att jobba hos oss.

Allan Mollahvesi

- Underhållssamordnare, affärsområde vatten

För vår nya underhållssamordnare Allan började karriären på Sandviken Energi när han gjorde sin praktik genom utbildningen VA-projektör för två år sedan.

Nu har han en tillsvidareanställning inom vår vattenverksamhet.

- Jag kände direkt under praktiken att jag ville vara här, säger Allan som gillar att ingen dag är den andra lik.

Som underhållssamordnare inom vattenverksamheten på Sandviken Energi planerar Allan var och när föråldrade vattenledningar ska bytas ut. De ledningar som fyllt 50 år har gjort sitt och byts ut allteftersom. Men på vissa håll i ledningsnätet finns det ledningar som är upp emot 100 år gamla, berättar Allan.

- Jag gillar utmaningen - att det är ett dynamiskt arbete. Det händer saker hela tiden. Alltifrån vattenläckor här och nu till grävjobb som planeras flera år framåt och det är utmanande, på ett positivt sätt.

Allan är en av de medarbetare på Sandviken Energi som börjat karriären på bolaget som LIA-praktikant via yrkeshögskola. 2019 började Allan studera till VA-projektör via Folkuniversitetet i Gävle och när det var dags för första praktikperioden hoppades han få in en fot på Sandviken Energi.

- Jag hade hört bra om Sandviken Energi och ville gärna vara på ett ställe där det fanns möjlighet att fortsätta eller knyta kontakter för framtiden.

Redan under första praktiken kändes valet av både yrke och arbetsplats rätt.

- Jag fick en jättebra känsla för rollen som underhållsamordnare men också för företaget, säger Allan och fortsätter, det som kändes mest givande var att jag fick arbeta i skarpt läge med riktiga uppgifter som också användes som underlag i förstudier och upphandlingar.

Han berättar att kontakten med entreprenörer och underleverantörer är en del av arbetet som han uppskattar.

Efter tre praktikperioder fick Allan ett vikariat på drift och underhållsavdelningen inom vatten lagom till vikariatet var slut slutade en kollega i gruppen.

- Jag var orolig för hur företag tog emot praktikanter och rekryterade mitt i en pandemi men jag hade lite tur och det flöt på, säger Allan som i höstas fick en tillsvidare anställning på Sandviken Energi.

Anne-Charlotte Helmersson Jansson är Utredningsavdelningschef på affärsområdet vatten.

Anne-Charlotte Helmersson Jansson

- Utredningsavdelningschef, affärsområde Vatten

Jag trivs väldigt bra – Utredningsavdelningen innehåller ett härligt gäng som hjälper till att utreda och projektera, jobba fram vattenstrategi, juridiska frågor och dokumentation och mycket mer. Vi är en viktig kugge i organisationen och det känns positivt – det är utmanande, roligt och vi jobbar jättebra tillsammans med att hjälpa och stötta varandra vilket gör att det är roligt att gå till jobbet varje dag!

Johan Rune

- Miljöingenjör, Sandviken Energi

Jag har jobbat i över tio år som miljöingenjör på Sandviken Energi. Mitt jobb som miljöingenjör är kreativt och utvecklande där ingen dag är den andra lik. Det bästa med att jobba på Sandviken Energi är arbetsgivarens engagemang och ökat fokus för hållbarhetsfrågor och att vi har en bra gemenskap och god stämning.

Johan Rune arbetar som miljöingenjör på Sandviken Energi

Praktik och examensarbete

Vi jobbar ständigt med vår kompetens­försörjnings­process och är alltid nyfikna på att lära känna eventuellt nya medarbetare. Oavsett om du kommer från grundskola, högskola/universitet eller övriga eftergymnasiala utbildningar ser vi positivt på olika former av samarbeten!

Vi gör vårt bästa för att ta emot studenter under året och erbjuda dig arbetslivserfarenhet under din utbildning.

Sök praktikplats

Är du intresserad av att göra praktik hos oss? Välkommen med din ansökan!

Fält markerade med * är obligatoriska.

Min förfrågan gäller * (obligatorisk)
Min förfrågan gällerAnge praktikperiodens start * (obligatorisk)
Ange praktikperiodens start
Ange praktikperiodens slut * (obligatorisk)
Ange praktikperiodens slut
Sök Examensarbete

Vill du göra ditt examensarbete hos oss? Hör gärna av dig till oss om du som student har ett förslag på examensarbete som du tror passar in i vår verksamhet.Ange perioden för examensarbetes start * (obligatorisk)
Ange perioden för examensarbetes start
Ange perioden för examensarbetes slut * (obligatorisk)
Ange perioden för examensarbetes slut