Logo

Jobba hos oss

I över 100 år har vi på Sandviken Energi skapat möjlighet för människor och näringsliv i Sandvikens kommun att växa. Hos oss får du som medarbetare växa i ett meningsfullt arbete.

Som medarbetare på Sandviken Energi får du ett meningsfullt arbete, bra utvecklingsmöjligheter samt engagerade och inspirerande arbetsuppgifter.

Du är vår viktigaste tillgång och därför vill vi så klart att din arbetsmiljö ska vara trygg, sund och säker. Det gäller såväl den fysiska arbetsmiljön som den psykosociala. Vi vill att du ska kunna jobba ett helt arbetsliv på Sandviken Energi utan att ta skada av arbetet.

Våra värderingar lägger grunden för hur vårt företag drivs och avgör hur vi bemöter varandra, våra kunder, kommuninvånare, näringsliv, samarbetspartners och vår övriga omvärld. Detta uttrycks i tre rubriker Engagerade, Ansvarstagande och Öppna.

I Sandviken Energis verkstad arbetar fyra reparatörer som tillsammans lagar alla Sandviken Energis, samt också Sandvikenhus, maskiner. De lagar allt från handgräsklippare till bandvagnar. Från vänster syns Nicklas Lundberg, Jörgen Westring, Kim Anderssen och Freddie Lundberg.

I Sandviken Energis verkstad arbetar fyra reparatörer som tillsammans lagar alla Sandviken Energis, samt också Sandvikenhus, maskiner. De lagar allt från handgräsklippare till bandvagnar. Från vänster syns Nicklas Lundberg, Jörgen Westring, Kim Anderssen och Freddie Lundberg.

Lediga jobb

Förmåner

När du börjar jobba på Sandviken Energi finns det flera förmåner sin ingår i anställningsavtalet och ytterligare erbjudanden som du kan välja mellan.

Flextid och arbetstidskonto

Livet är mer än bara arbete, det är mycket som ska hinnas med: lämna/hämta barn på förskolan, träning, passa barnbarn bland mycket annat. Därför har du i vissa delar av verksamheten flexibel arbetstid, även kallad flextid. Det innebär att du inom vissa ramar kan vara flexibel i hur du lägger din arbetstid i början och slutet av arbetsdagen.

Arbetstidskonto är en variant av arbetstidsförkortning, alltså timmar du kan ta ut som fritid istället för arbete. Du får 54 timmar per år på en heltidsanställning. Denna förmån är kopplat till avtalsperioden och kan förändras vid varje revidering.

Semester

Du har 25 semesterdagar som heltidsanställd. Som nyanställd har du rätt till semester redan under ditt första anställningsår.

Kompetensutveckling

Vi vill att du ska ha rätt kompetens för ditt uppdrag och känna dig trygg i din roll. Vi satsar därför på utbildning och utveckling för alla våra medarbetare.

Föräldraledighet

Vi ser det som en självklarhet att du som mamma eller pappa ska kunna vara hemma med dina barn under småbarnstiden. Ett sätt att underlätta detta är att vi täcker upp för en del av det ekonomiska bortfallet som uppstår vid föräldraledighet (under förutsättning att vissa kriterier uppfylls).

Hälsa och friskvård

Om du ska trivas och må bra på jobbet, måste du också må bra fysiskt och mentalt. Därför erbjuder vi dig möjligheten att delta i våra friskvårdssatsningar och motiverar dig till att göra det. Vi är övertygade om att sådana insatser är centrala för att skapa ett sunt och trivsamt arbetsklimat och förebygga sjukskrivningar och ohälsa.

Du omfattas av företagshälsovård och har möjligheten att ta del av olika friskvårdsförmåner som tex 30 min friskvård/vecka på arbetstid, 2000 kr i friskvårdsbidrag/år, och tillgång till att träna i vårt eget gym.

Vi erbjuder varje medarbetare 30 minuters massage sex gånger per på.

Du har också möjlighet att bli medlem i kommunens personalförening som erbjuder ett stort utbud av aktiviteter samt olika rabatterade erbjudanden.

Försäkring och pension

Det kommer även en tid efter arbetslivets slut. För att hjälpa till att göra denna tid så bra som möjlighet för dig erbjuder vi bland annat tjänstepension och möjlighet till löneväxling till pension. Du omfattas också av ett flertal olika försäkringar som till exempel trygghetsförsäkring vid arbetsskada, avtalsgruppförsäkring och tjänstegrupplivförsäkring.

 

Träffa våra medarbetare

Vi är drygt 150 medarbetare på Sandviken Energi och ett stort antal yrken finns representerade här. Några exempel är elmontör, ekonomiassistent, It-tekniker, anläggninsarbetare, kundservice och olika typer av ingenjörer. Läs vad våra medarbetare säger om hur det är att jobba hos oss.

Kvinna i varselkläder ler och håller ena armen mot ett räcke. Det är soligt och i bakgrunden syns en bassäng och utomhusmiljö.

Petra Lundström

- drifttekniker, affärsområde vatten

Innan jag började plugga funderade jag mycket över hur jag ville jobba, mer än vilket yrke jag ville ha. Då fastnade jag för drifttekniker och jag trivs jättebra med att få vara ute i verksamheten. Jag vill ha ett jobb där man inte står och stampar och här finns det hur mycket som helst för mig att utvecklas inom. Det värdesätter jag.

Här kan du läsa ett längre reportage med Petra!

Allan Mollahvesi

- Underhållssamordnare, affärsområde vatten

Jag kände direkt under praktiken att jag ville vara här. Det händer saker hela tiden. Alltidfrån vattenläckor här och nu till grävjobb som planeras flera år framåt och det är utmanande, på ett positivt sätt.

Allan Mollahvesi
Anne-Charlotte Helmersson Jansson är Utredningsavdelningschef på affärsområdet vatten.

Anne-Charlotte Helmersson Jansson

- Utredningsavdelningschef, affärsområde Vatten

Jag trivs väldigt bra – Utredningsavdelningen innehåller ett härligt gäng som hjälper till att utreda och projektera, jobba fram vattenstrategi, juridiska frågor och dokumentation och mycket mer. Vi är en viktig kugge i organisationen och det känns positivt – det är utmanande, roligt och vi jobbar jättebra tillsammans med att hjälpa och stötta varandra vilket gör att det är roligt att gå till jobbet varje dag!

Johan Rune

- Miljöingenjör, Sandviken Energi

Jag har jobbat i över tio år som miljöingenjör på Sandviken Energi. Mitt jobb som miljöingenjör är kreativt och utvecklande där ingen dag är den andra lik. Det bästa med att jobba på Sandviken Energi är arbetsgivarens engagemang och ökat fokus för hållbarhetsfrågor och att vi har en bra gemenskap och god stämning.

Johan Rune arbetar som miljöingenjör på Sandviken Energi

Praktik och examensarbete

Vi jobbar ständigt med vår kompetens­försörjnings­process och är alltid nyfikna på att lära känna eventuellt nya medarbetare. Oavsett om du kommer från grundskola, högskola/universitet eller övriga eftergymnasiala utbildningar ser vi positivt på olika former av samarbeten!

Vi gör vårt bästa för att ta emot studenter under året och erbjuda dig arbetslivserfarenhet under din utbildning.

Sök praktikplats

Är du intresserad av att göra praktik hos oss? Välkommen med din ansökan!

Fält markerade med * är obligatoriska.

Min förfrågan gäller * (obligatorisk)
Min förfrågan gällerAnge praktikperiodens start * (obligatorisk)
Ange praktikperiodens start
Ange praktikperiodens slut * (obligatorisk)
Ange praktikperiodens slut
Sök Examensarbete

Vill du göra ditt examensarbete hos oss? Hör gärna av dig till oss om du som student har ett förslag på examensarbete som du tror passar in i vår verksamhet.

Fält markerade med * är obligatoriska.Ange perioden för examensarbetes start * (obligatorisk)
Ange perioden för examensarbetes start
Ange perioden för examensarbetes slut * (obligatorisk)
Ange perioden för examensarbetes slut
Senast uppdaterat