Logo

Från praktikant till drifttekniker – så blev Petra en av oss på Sandviken Energi

Hon började som praktikant och fick sedan sommarjobb inom vår driftorganisation på vattensidan. När utbildningen var klar sökte sig Petra tillbaka och nu är hon fast anställd och en självklar kollega i gänget som driftar och underhåller våra vatten- och avloppsanläggningar.

När Petra efter att ha kört budbil bestämde sig för att börja studera funderade hon först på hur hon ville att hennes arbetsdag skulle se ut, och sen vilket jobb som skulle kunna passa.

Hon fastnade för utbildningen till vatten- och miljötekniker. En tvåårig yrkeshögskoleutbildning på distans i Järfälla. Redan vid praktiken kände hon att hon hade hittat rätt.

En kvinna i varselkläder står på en bro över en bassäng med ett verktyg för att mäta vattennivån.
En glad kvinna i varselkläder står vid en bassäng utomhus.

– Jag var här på studiebesök och frågade om praktik och under praktiken fick jag lära mig väldigt mycket.

– Jag kände direkt att det här vill jag jobba med, säger hon.

Efter praktiken väntade sommarjobb på Sandviken Energi.

–Jag kunde rondera och göra mycket, men kanske inte de allra svåraste jobben. Men jag kände mig välkommen och att alla kollegor var så hjälpsamma, säger hon.

Sommarjobb blev till fast tjänst

När sommarjobbet var slut ville Petra gärna stanna och när det blev en tjänst ledig sökte Petra, och fick till sin glädje jobbet.

– Jag blev jätteglad, det var ju det här jag ville!

– Jag vill ha ett jobb där man inte står och stampar och här tror jag att det finns hur mycket som helst för mig att utvecklas inom, säger Petra.

Kollegor viktiga för trivseln

Förutom utvecklande, roliga och viktiga arbetsuppgifter lyfter Petra vikten av att jobba i ett bra gäng. Kollegorna och att alla är hjälpsamma i arbetsgruppen är något Petra värdesätter.

– Ingen fråga är för dum. Jag kan alltid ringa mina kollegor och be om hjälp. Vi har väldigt bra stämning i vår grupp, säger hon och konstaterar att hon snart varit på Sandviken Energi ett helt år, inräknat både praktik, sommarjobb och de senaste månaderna som fast anställd.

Senast uppdaterat

cirkelstreck

Relaterat innehåll