Logo

Projekt: Byte av vattenmätare

Din vattenmätare finns i din fastighet för att vi ska kunna mäta hur mycket vatten du som kund använder. Den mängd vatten du använt ligger till grund för den kostnad som du får på din faktura från oss varje månad. Att mätningen håller hög kvalitet är viktigt för oss och för dig, så därför byter vi ut mätarna med ett visst intervall. Tekniken förbättras och kraven på mätning ökar.

Du som fastighetsägare ansvarar för att vattenmätarplatsen där vi monterar vattenmätaren uppfyller vissa krav. Du som berörs av ett vattenmätarbyte får därför ett brev med information om vad du behöver säkerställa innan våra montörer skickar ut ut en tidsbokning för vattenmätarbyte. Vattenmätarbyten påbörjas i september 2024 och du får en bokning via brev minst två veckor innan vi besöker just dig.

Så här ser våra befintliga vattenmätare ut.

Undvik onödiga kostnader

Om du behöver åtgärda din mätarplats måste du själv anlita en VVS-firma för att åtgärda bristerna. Kostnader för att detta står du som fastighetsägare för.

Om mätarplatsen inte är godkänd eller om vi inte ges möjlighet att byta din mätare innebär det en kostnad för dig, enligt gällande VA-taxa. I vår information till dig framgår det tydligt hur en vattenmätarplats ska se ut och vilka krav som finns.

Vad händer just nu?

Vi förbereder information till kunder och lokala VVS-firmor och upphandlar en underleverantör som ska utföra mätarbyten hos våra kunder på uppdrag av Sandviken Energi Vatten AB.

Vi informerar de första kunderna om att vattenmätarbyten kommer ske och vilka krav som finns på vattenmätarplatsen. Kunder får information och bokningar för vattenmätarbyte etappvis.

Vi informerar lokala VVS-firmor om kraven på vattenmätarplatsen.

Den här sidan kommer uppdateras kontinuerligt.

Om projektet

Vi byter alla kunders vattenmätare med jämna intervall. Detta gör vi för att säkra att du alltid har en felfri mätare som visar rätt förbrukning. Inför ett vattenmätarbyte ber vi dig kontrollera din nuvarande installation och vattenmätarplatsen där den nya vattenmätaren ska monteras.

Har du frågor, vänligen kontakta vår kundservice på telefon 026-24 16 00 eller e-post info@sandvikenenergi.se. Välkommen!

Tidsplan

Byten av vattenmätare kommer pågå under flera år med uppstart hösten 2024.

Senast uppdaterat